Bouw je eigen zwembad
met deze tips!

Denk je eraan om je eigen zwembad te bouwen of wil je een zwembadbouwer inschakelen, maar weet je niet waar je allemaal rekening mee moet houden? In deze blog delen we alle stappen die je moet doorlopen bij de aanleg van een zwembad.

Stappenplan bij de aanleg van je zwembad

Je wil zelf aan de slag gaan met de bouw van je eigen zwembad en denkt dit alleen of met de hulp van wat vrienden te kunnen voltooien? Onderschat het dan niet, want de aanleg van een zwembad is niet evident. Een vakman inschakelen is zeker geen slecht idee. Toch zelf aan de slag om een oase van rust in je tuin te creëren? Deze stappen helpen je alvast op weg:

  1. Graaf je zwembad uit;
  2. Stort een betonvloer;
  3. Maak muren in het zwembad met betonblokken;
  4. Breng zwembadfolie aan;
  5. Plaats een waterfilter en waterinstallatie;
  6. Werk je zwembad af met randtegels;
  7. Vul de zwembadgrond aan;
  8. Werk het zwembad af met tegels of stenen van natuursteen of keramiek.

De afwerking van je eigen zwembad

Heb je de eerste zeven stappen goed doorlopen en ben je toegekomen aan de afwerking van je zwembad? Dan ben je bij Marshalls aan het juiste adres. Bij ons kan je kiezen uit een ruim assortiment aan zwembadranden en terrastegels om je zwembad af te stemmen op de rest van je tuin.

Keramiek en natuursteen zijn twee goeie keuzes. Natuursteen is uniek in zijn soort omdat het een natuurlijk product is. Met keramiek kan je dan weer alle kanten uit, want het is verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren. Beide soorten zijn duurzaam, waardoor je er een leven lang van kan genieten.

Neem gerust een kijkje in onze catalogus om de diverse opties te ontdekken. Onze collega’s adviseren je graag.

Marshalls is een internationaal bedrijf, gespecialiseerd in innovatieve bestratingsproducten sinds 1890. In ons kwalitatief, duurzaam aanbod vind je alle tegels voor tuin en terras, zwembad en oprit. We brengen graag jouw droomproject tot leven. Tot binnenkort?

Onze topproducten

GERELATEERDE ARTIKELEN

Menu
YouTube
Pinterest
LinkedIn